Tuesday, May 6, 2014

Συναγερμός σε ολόκληρη τη χώρα για τα κουνούπια, οι προνύμφες εμφανίστηκαν νωρίτερα από ποτέ.

κουνουπι νερο 300x191

Ξεκινούν και οι αεροψεκασμοί για τα κουνούπια.


 


Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη τη χώρα για τα κουνούπια, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς οι προνύμφες εμφανίστηκαν νωρίτερα από ποτέ. Ο ήπιος χειμώνας, ευνόησε την παρουσία κουνουπιών με αποτέλεσμα τα προγράμματα ψεκασμών να ξεκινήσουν νωρίτερα, αφού υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.


Σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας τονίζει ότι σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προωθεί σύγχρονα προγράμματα κουνουποκτονίας που βασίζονται σε αεροψεκασμούς για προνυμφοκτονία, με πρωταρχικό μέλημα την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς και τη δημιουργία ασφαλών παραθεριστικών προορισμών κατά την κρίσιμη θερινή περίοδο στη χώρα.


 


Πηγή:www.capital.gr


 


 


Τρίτη, 6 Μαΐου 2014 και μόλις τώρα Υπογράφηκαν άδειες αεροψεκασμών για τα κουνούπια


Πέραν των πρόσφατων αδειών αεροψεκασμών για τις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής, Λάρισας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στα πλαίσια εφαρμοσμένου προγράμματος κουνουποκτονίας, η υφυπουργός Υγείας, κα Ζέττα Μ. Μακρή, στις 30 Απριλίου, χορήγησε άδεια αεροψεκασμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΑΔΑ: ΒΙΦ1Θ-ΤΜΤ) καθώς και κατ’ εξαίρεση άδεια εφαρμογής ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) από τον αέρα και το έδαφος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΔΑ: ΒΙΦ1Θ-1Α7).


 


Απολύμανση κουνούπια


No comments:

Post a Comment