Wednesday, April 30, 2014

Κοριοί απολύμανση & Kαταπολέμηση

 


bedbug bed1

Κοριοι σε στώμα


korios21

κοριοσ ανθρωπινο χερι


 


Καταπολέμηση κοριών με σύγχρονες μεθόδους


Με τα πιο σύγχρονα φάρμακα, 100% ακίνδυνα και αποτελεσματικά.

Η εταιρία μας είναι εξειδικευμένη στην αντιμετώπιση των κοριώνΌλα αυτά τα χρόνια 

που ασχολούμαστε με τα έντομα, έχουμε αναπτύξει μεθόδους και συστήματα τα οποία σας   

εγγυούνται το επιθυμητό αποτέλεσμα σε λογική τιμή.

 

Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε για τους κοριούς είναι η πιο σύγχρονη για τα ελληνικά δεδομένα χωρίς να σας βάζει 

σε περιττά έξοδα και κόπο.



Κοριοί – Εντοπισμός & Kαταπολέμηση


Οι κοριοί είναι μικρά πεπλατυσμένα αιμομυζητικά άπτερα έντομα, μεγέθους 4-5 χιλ. Ανήκουν στην τάξη Hemiptera και οικογένεια Cimicidae. Υπάρχουν πολλά είδη κοριών, τα περισσότερα είναι παράσιτα πτηνών, μερικά παράσιτα νυχτερίδων και άλλα παράσιτα τρωκτικών. Τα δύο που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και τα οποία μοιάζουν στην μορφολογία και βιολογία είναι:
Cimex lectularius L: Eίναι το μοναδικό είδος που απαντάται στην Ελλάδα.
Cimex hemipterus Fabr.: Απαντάται μόνο σε τροπικές περιοχές.


 


Καταπολέμηση κοριών.


 


https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=b96jYFolvWU


Οι κοριοί ζουν ομαδικά σε ξηρούς στενούς και προστατευμένους χώρους, όπως κρεβάτια, ραφές και πτυχώσεις στρωμάτων, ραφές και θύσανοι μαξιλαριών και κουρτινών, κάτω από ταπετσαρίες, κάτω από πίνακες, κάτω από χαλιά, σε έπιπλα (καναπέδες, πολυθρόνες, κομοδίνα), σε χαραμάδες, σχισμές και ρωγμές πατωμάτων, κάσες παραθύρων και θυρών, ηλεκτρικές μπρίζες και διακόπτες κ.λπ.. Στα μέρη αυτά αφήνουν και τα αυγά τους. Οι κοριοί παραμένουν κρυμμένοι την ημέρα και εξέρχονται μόνο το βράδυ για αναζήτηση τροφής.

Η διασπορά τους γίνεται πάντοτε με τη μεταφορά διαφόρων αντικειμένων (όπως έπιπλα, τραπέζια, κρεβάτια, στρώματα κ.λ.π.) και ποτέ με τον άνθρωπο.

Χώροι με μεγάλο πληθυσμό εντόμων, έχουν μια χαρακτηριστική οσμή ειδικά όταν δεν αερίζονται. Οι κοριοί έχουν την ιδιότητα να αποβάλλουν υπόλοιπα αιμοσφαιρίνης μαύρου χρώματος μετά από κάθε αιμομύζηση και να δημιουργούν χαρακτηριστικές μαύρες κηλίδες, ενδεικτικό της παρουσίας τους σε ένα χώρο.Οι κοριοί πλησιάζουν τον άνθρωπο μόνο για να μυζήσουν αίμα και να τραφούν, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία του από το CO2 που εκλύει και μετά επιστρέφουν στις θέσεις που κρύβονται. Συνήθως κατά την διάρκεια της ζωής τους χρειάζονται πέντε γεύματα, συνήθως ένα ανά νυμφικό στάδιο.Το θηλυκό γεννά κατά την διάρκεια της ζωής του συνολικά 200-500 αυγά χρώματος λευκοκιτρίνου σε ομάδες των 10-50 αυγών. Η εκκόλαψη των αυγών πραγματοποιείται σε 4-21 ημέρες ανάλογα με την θερμοκρασία, 7 ημέρες σε 25 οC, λιγότερες σε 27 οC . H μεταμόρφωσή τους είναι ατελής (ανήκουν στα ημιμετάβολα έντομα) και οι νύμφες μοιάζουν με τα τέλεια αλλά είναι μικρότερες σε μέγεθος. Έχουν δε πέντε (5) νυμφικά στάδια.

Ο χρόνος εξέλιξης του κοριού ( αυγό-νύμφη-ενήλικο) συμπληρώνεται σε 5-10 εβδομάδες. Η διάρκεια των νυμφικών σταδίων είναι συνήθως 5-8 εβδομάδες, η δε διάρκεια ζωής των ενηλίκων ξεπερνά το έτος. Οι κοριοί μπορούν να αντέξουν μεγάλα διαστήματα πείνας (μέχρι και 4 μήνες) που ποικίλουν ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης που βρίσκονται και το φύλλο του εντόμου, επιμηκύνοντας έτσι τον βιολογικό κύκλο τους.

Οι κοριοί είναι ευαίσθητοι σε θερμοκρασίες κατώτερες των 15 οC και ανώτερες των 37 οC καθώς και σε υψηλή υγρασία. Θερμοκρασίες 44-45 οC είναι συνήθως θανατηφόρες.

Η υγειονομική σημασία των κοριών είναι περιορισμένη, δεν θεωρούνται ότι μεταφέρουν ασθένειες στους ανθρώπους. Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι είναι φυσικοί φορείς παθογόνων του ανθρώπου και των ζώων. Αυτό αποδίδεται κυρίως στη σύντομη επαφή και apolymanseis logo 300x35 τη χρήση μόνο του ανθρώπου ως ξενιστή από το C. lectularius.

Στην Αφρική έχει καταγραφή μετάδοση του ιού της Ηπατίτιδας Β με τους κοριούς, όπως και πειραματικά έχουν μεταδοθεί παθογόνα της λέπρας, της λεϊσμανίασης (καλά-αζάρ) κ.λπ.
Αντιμετώπιση: Επειδή οι κοριοί μπορούν να κρύβονται σε ασυνήθιστα και απρόβλεπτα σημεία, πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή πρέπει να προηγείται συστηματική επιθεώρηση με μετακίνηση επίπλων, κρεβατιών κ.λπ. ανασήκωμα στρωμάτων , χαλιών, μοκετών, κ.λπ.

Η συστηματική χρήση ειδικών παγίδων ανίχνευσης κοριών (Bed bug detector), μας βοηθά στην διαπίστωση της παρουσίας τους για την άμεση λήψη μέτρων. Μετά την διαπίστωση της παρουσίας τους, λαμβάνουμε τα παρακάτω μέτρα:
  • Συγκεντρώνουμε όλα τα κλινοσκεπάσματα, καλύμματα, κουρτίνες, κ.λπ. και αφού τα πλύνουμε σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 49 οC, σε συνέχεια τα στεγνώνουμε σε θερμοκρασία άνω των 60 οC για χρόνο μεγαλύτερο των 20 λεπτών.

  • Χρησιμοποιούμε ηλεκτρική σκούπα υψηλής απορροφητικότητος στα καταφύγια των κοριών για να απομακρύνουμε κοριούς και αλλεργειογόνους παράγοντες όπως τα αποχωρήματά τους.

  • Συλλέγουμε τους κοριούς που βλέπουμε ότι απέμειναν χρησιμοποιώντας κολλώδεις ταινίες.

  • Κλείνουμε με σιλικόνη σχισμές και ρωγμές σε πατώματα, τοίχους, κάσες, κ.λ.π που θεωρούμε καταφύγια κοριών.

  • Εφαρμόζουμε πρόγραμμα καταπολέμησης

 


Απολύμανση κοριών


Η εταιρία μας διαθέτει άδεια καταπολέμησης εντόμων και τρωκτικών από το υπουργείο αγροτικής

ανάπτυξης και τροφίμων. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι ακίνδυνα για ανθρώπους και κατοικίδια

και είναι αποτελεσματικά για οικιακή χρήση καθώς και για χρήση σε κήπους.



Κοριοί απολύμανση & Kαταπολέμηση

No comments:

Post a Comment